Германският град Хановер стана първият европейски град, който спря топлата

...
Германският град Хановер стана първият европейски град, който спря топлата
Коментари Харесай

Заради недостатъчно газ първи град в Европа спря топлата вода

Германският град Хановер стана първият европейски град, който спря топлата вода в публичните здания, по душовете в басейни, спортните зали и фитнесите. До това изключително решение се стигна, откакто Русия фрапантно спря доставките на газ за Германия, прецизира BBC.

Драстичната стъпка е направена в миг, в който на германците им беше казано да чакат „ мощен удар “ от неимоверно високи сметки за електричество и широкообхватни ограничения за газ, които ще обиден ежедневния им живот.

С други думи, настъпи времето, в което елементарния немец ще заплаща висока цена, с цел да се опълчи на съветските условия.

Други обезверени ограничения за икономисване на газ, които ще бъдат подхванати, са изключване на публични фонтани и затъмняване на нощните светлини на огромни здания като кметството и музеите.

Кметът на града Белит Онай приказва за „ неминуем дефицит на газ “, което значи, че би трябвало да понижат потреблението на сила в града с 15%.

Плановете плануват прекъсване на отоплението в публичните здания сред април и септември, а през останалата част от годината термостатите ще бъдат нагласени да работят единствено на 20C, макар че ще има някои изключения.

Посочено е, че градът също по този начин не разрешава портативните климатици, нагреватели и радиатори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР