Германският финансов Олаф Шолц работи по пакет мерки на стойност

...
Германският финансов Олаф Шолц работи по пакет мерки на стойност
Коментари Харесай

Германското правителство планира да помогне на общините с 57 млрд. евро

Германският финансов Олаф Шолц работи по пакет ограничения на стойност 57 милиарда евро, който да помогне на общините да се оправят със срутва в данъчните доходи, породен от рецесията с ковид. Това заяви през днешния ден Ройтерс, базирайки се на документ на финансовото министерство.

Мерките имат за цел да оказват помощ на локалните управляващи да стабилизират финансите си, се указва в документа. Планът планува и облекчение на дълговото задължение на някои мощно задлъжнели общини.

"Този защитен щит би трябвало освен да преведе градовете и общините през сегашната сложна икономическа обстановка, само че и да им даде опция да правят по-добре работата си ", декларира Шолц, представен в документа.

Германските провинции възнамеряват да смекчат карантинните ограничения за пътуващите европейци

Федералното държавно управление желае 16-те федерални провинции да поемат половината от разноските, а Народното събрание - да утвърди проекта преди края на годината.

Съгласно федералната система в Германия локалните управляващи носят отговорността за огромна част от обществените вложения като строителство на пътища и мостове, модернизиране на учебни заведения и лечебни заведения и други. Най-голямата Европейска стопанска система обаче е изправена пред най-сериозната си криза от Втората международна война макар последователното намаляване на ограничаващите ограничения. Спадът в бизнес интензивността засегна данъчните доходи и остави дупка в общинските финанси.

Германия отвори още веднъж границата си с Люксембург

Очаква се Шолц да показа проекта по-късно през днешния ден, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР