Германският финансов министър Кристиан Линднер посъветва доставчиците на електроенергия в

...
Германският финансов министър Кристиан Линднер посъветва доставчиците на електроенергия в
Коментари Харесай

Германският финансов министър посъветва енергийните доставчици да не плащат в рубли

Германският финансов министър Кристиан Линднер посъветва доставчиците на електрическа енергия в страната да не заплащат в рубли за съветския газ, съобщи Ройтерс.

„ Руският президент Владимир Путин се пробва да усъвършенства икономическото си състояние. Ако плащате в рубли, в случай че плащате напълно в рубли, това укрепва неговата валута ", сподели Линднер в изявление за телевизия " Велт “, като добави, че в последна сметка решението е на доставчиците.

„ Моят съвет е да не одобряваме изискванията на Путин, а да се придържаме към договорите по този начин, както са подписани, което значи да плащате в долари или евро “, добави той.

Припомняме, че по-рано тази седмица, съветският президент Владимир Путин съобщи, че желае „ неприятелските ” страни (тези, които глобиха Русия поради нахлуването й в Украйна), да заплащат за газови доставки в рубли.

Анализаторите преглеждат този ход като опит на Москва да поддържа националната си валута, която изгуби повече от 20% от цената си през тази година.

В същото време Русия обмисля да стартира да приема заплащания в биткойн за износа си на газ и нефт към страните, които не са я глобили.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР