Германският енергиен регулатор обяви приоритетни области, които ще имат гарантиран

...
Германският енергиен регулатор обяви приоритетни области, които ще имат гарантиран
Коментари Харесай

Германия: Ако газът трябва да се разпределя, консумацията за индустрията ще бъде намалена първа

Германският енергиен регулатор разгласи предпочитани области, които ще имат обезпечен достъп до доставяне с газ, в случай че тази зима в страната има сериозен дефицит синьо гориво.

В изявление за медийната група " Функе " ръководителят на регулатора Клаус Мюлер сподели, че не всеки бизнес може да бъде избран като " редовно значим " и даде образец с продуктите и услугите, свързани с развлекателната промишленост.

Макар че, по думите му, семействата са главен приоритет, той не изключи опцията да се стигне до прекъсване на газа за тях.

Клаус Мюлер сподели, че в случай че синьото гориво би трябвало да се разпределя, потреблението на промишлеността би трябвало да бъде понижена първа.

Предприятията ще бъдат класифицирани съгласно комерсиалното, икономическото и общественото въздействие, което прекъсването на газа може да окаже.

Въпреки че сега Германия не страда от дефицит на електричество, нефт или газ, Клаус Мюлер съобщи, че семействата могат да съсредоточат напъните си към икономисване на сила и понижаване на потреблението на синьо гориво.

Рязкото стесняване на доставките на съветски газ през газопровода " Северен поток 1 ", които Москва изясни с механически проблеми поради глобите, накараха немските управляващи да стартират незабавна подготовка за зимата.

Клаус Мюлер уточни, че даже съветската страна да приключи подаването на синьо гориво изцяло, Германия ще разчита на доставки от Норвегия и Нидерландия, както и на полутечен газ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР