Германският енергиен концерн Юнипер ще съди Газпром за спрените доставки.

...
Германският енергиен концерн Юнипер ще съди Газпром за спрените доставки.
Коментари Харесай

Германският енергиен концерн Юнипер ще съди Газпром

Германският енергиен тръст " Юнипер " ще съди " Газпром " за спрените доставки. Заради спрения газ към Германия " Юнипер " е във банкрут и немската страна обмисля да го национализира. Става дума за няколко милиарда евро, които концернът желае да си върне назад, заяви БНР. Загубите на " Юнипер " дотук са за 12 милиарда евро.

Вече месеци наред немският снабдител на сила " Юнипер " е в затруднено състояние, поради намаляването и цялостното прекъсване на подаването на газ от " Газпром " към Германия. Компанията ще съди съветската компания за нанесени вреди и счита да изиска от нея обезщетение в размер на милиарди евро. Концернът също по този начин прикани всички компании, които са имали подписани контракти, само че не са получили контрактуваното количество газ, да потърсят обезщетение от " Газпром ".

Искането ще се гледа пред съд в Стокхолм.

За да извърши своите контракти в Германия, " Юнипер " трябваше да купува газ отначало от други снабдители на доста по-високите към този момент цени и това изправи компанията пред фалит. През юли немската страна купи 30% от акциите на концерна, с цел да му помогне. Днес немското държавно управление стартира разискване напълно национализиране на немската компания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР