Германският елитен клуб Унион Берлин и президентът на клуба Дирк

...
Германският елитен клуб Унион Берлин и президентът на клуба Дирк
Коментари Харесай

Унион не иска да влиза в скандал с Байерн

Германският първокласен клуб Унион Берлин и президентът на клуба Дирк Цинглер отхвърлиха да разясняват подигравателен банер, държан от почитателите на Байерн Мюнхен по време на мача сред двата тима нощес, извоюван от баварците с 1:0.

" Няма да кажем нищо по тематиката ", отговори на запитване на организация на ДПА представителят на Унион (Берлин) Кристиан Арбайт, запитан какво мислят в берлинския клуб във връзка плаката, повдигнат от почитателите на Байерн. Тази година е първата в историята на Унион, в която клубът взе участие в Шампионската лига на Европа, само че това пък се отразява отрицателно на резултатите в локалното състезание.

Баварските последователи на футбола подвигнаха афиш като част от митинга си против навлизането на външни вложители в лигата. Текстът гласеше: " По-добре е да си победител, в сравнение с да изразяваш рецензии към свинята на ЩАЗИ, която се мазни на вложител ". Също по този начин президентът на Унион Цинглер беше изобразен със свинска муцуна в униформа на ЩАЗИ. В основата на плаката е предишното на президента на клуба и скорошната му позиция по въпроса за присъединение на вложител към Германската футболна лига (ГФЛ).

Във времената на Студената война, в която Германия беше разграничена, президентът на Унион (Берлин) е служил три години в гвардейски полк, зависещ на тайните служби на Източна Германия, на които им се носи страховита популярност. Коментирайки предишното си, Цинглер твърди, че не е знаел за принадлежността на полка от постоянната му военна работа към ЩАЗИ и отхвърли всякаква връзка със службата, за която е известно, както и принадлежност към шпионския уред и други способи за поддръжка на тоталитарната власт.

Въпросният началник е отпред на Унион от 2004-а година и предишния декември съобщи, че е отворен за влизането на вложители в Бундеслигата, в случай че договорката е подобаваща за повдигането на равнището на немския футбол. 36-те клуба на DFL от Бундеслигата и втората дивизия гласоподаваха в поддръжка на договорка за милиарди евро, която разрешава на стратегически сътрудник да влезе в лигата за оптимален период от 20 години.
 Скандал в Германия: Треньорът на Унион (Берлин) удари Льорой Сане
Скандал в Германия: Треньорът на Унион (Берлин) удари Льорой Сане

Тежко наказване грози Ненад Биелица
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР