Германският ежедневник Велт коментира в редакционна статия новия опит на

...
Германският ежедневник Велт коментира в редакционна статия новия опит на
Коментари Харесай

Велт: Мей все още може да загуби Брекзит

Германският всекидневник " Велт " разяснява в публицистична публикация новия опит на английския министър председател Тереза Мей да си обезпечи от Европейски Съюз удължение на крайния период за Брекзит, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Тереза Мей може да влезе в учебниците по история като министър председателят, опитал всичко, само че не постигнал нищо и изгубил най-после и дребното, което и е останало. Откакто тя встъпи в служба през юли 2016 година, нейният приоритет беше да умиротворява твърдолинейните в своята партия, торите.

Междувременно силата на действителността или, другояче казано, осъзнаването, че е невероятно да се напусне Европейски Съюз и по едно и също време с това да бъдат непокътнати всички прерогативи от еврочленството, стана извънредно явен факт от политическия живот, написа " Велт ".

Вместо да признае това още на ранен стадий, Мей изтощи както страната си, по този начин и Европа в дълго проточил се развой, който се оказа най-много нездравословен както в политически, по този начин и в стопански проект, отбелязва изданието.

Не вижда ли Мей - или пък просто не желае да види - че тактиката на изнудването, до която тя прибягва като финален опит за манипулиране, няма да сработи? И не вижда ли, че най-после тя може да реализира всичко друго, само че не и Брекзит?, добавя вестникът. А това всичко друго, което може тя може да реализира, е: предварителни избори, нов референдум (за Брекзит) или все пак страната й въобще да не напусне Европейски Съюз. Което би означавало най-после английският министър-председател да загуби всичко, разяснява изданието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР