Германският дипломат Волфганг Ишингер реагира в Туитър на организираната от

...
Германският дипломат Волфганг Ишингер реагира в Туитър на организираната от
Коментари Харесай

Берлин гневен на САЩ за среща на представители на Косово и Сърбия без консултация с ЕС

Германският посланик Волфганг Ишингер реагира в Туитър на проведената от американския делегат Ричард Гренел среща на представители на Белград и Прищина на 27 юни в Белия дом без съвещания с Европейски Съюз. Гренел пък му отговори, че са нужни дейности, а освен диалози.

"Без координиране с Европейски Съюз? Реакция от Берлин, Париж, Брюксел? Ами в случай че Европейският съюз договаря за дълбоките и инклузивни области на свободната търговия с талибаните? ", написа Ишингер в Туитър.

Гренел реагира на това с въпроса за какво Ишингер не е предложил на Европейски Съюз да направи стъпки към либерализиране на визовия режим (б.а.-за жителите на Косово). "Поздравяваме всички дейности, а освен диалози ", продължава той, намеквайки за неефективността на общността в разговора.

Ишингер не вижда какво пречи на взаимен метод на Съединени американски щати и Евросъюза. "Спомнете си Босна през 1995 година, спомнете си Косово през 1998/99 година, спомнете си Косово и тройката през 2007-а! Тогава имахме общо мото. Функционираше добре. Страхувам се, че този път няма да свърши добре ", посочи немският посланик.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР