Германският депутат от редиците на Либералите Рената Алт призова присъединителните

...
Германският депутат от редиците на Либералите Рената Алт призова присъединителните
Коментари Харесай

Санкции! Берлин иска присъединителните преговори на ЕС със Сърбия да бъдат незабавно замразени

Германският народен представител от редиците на Либералите Рената Алт прикани присъединителните договаряния на Сърбия с Европейски Съюз да бъдат неотложно замразени, оповестява Дойче веле. Това е реакцията ѝ на позициите за независимостта на Косово, които президентът Александър Вучич изложи в сръбския парламент.

" Вучич демонстрира, че не придава значение на дълготрайното нормализиране на връзките със съседа, а острите тонове от Белград в допълнение натовариха така и така напрегнатата обстановка сред двете страни ", се споделя в документално изказване за медиите на депутатката Рената Алт, която е и председателка на парламентарната комисия за човешките права и филантропичната помощ.

" Фактът, че Вучич в същото време ускорява съдействието с Кремъл и се опълчва на глобите против Русия е диаметрално противопоставен на външната политика на Европейски Съюз ", показва тя и заключава: " Преговорите със Сърбия за присъединение към Европейски Съюз в този момент би трябвало да бъдат неотложно замразени ".

Президентът Вучич сподели апропо през вчерашния ден пред сръбския парламент, откакто постави клетва за втори президентски мандат, следното: " Каквото и да ви приказват от Запад, Косово и Метохия ще бъде по-голяма и по-важна тематика. Те ще ви кажат, че не е по този начин и че Косово не е сходно с други образци по света. Колкото повече го повтарят, толкоз повече това ги мъчи. "

Накрая президентът заключи: " Знам, че никой в Сърбия не желае да чува това, само че би трябвало да бъдем подготвени за взаимни отстъпки ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР