Германският Борусия Дортмунд взе почти 30 футболисти за подготвителния си

...
Германският Борусия Дортмунд взе почти 30 футболисти за подготвителния си
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд отпътува с почти 30 футболисти за тренировъчния си лагер в Швейцария

Германският Борусия Дортмунд взе съвсем 30 футболисти за подготвителния си подготвителен лагер в Бад Рагац (Швейцария), където ще се готви за новия сезон в Бундеслигата с вярата да постави завършек на доминация на Байерн Мюнхен.

Борусия остана на второ място през предходната спортна година и не е ставал първенец от 2012 година, а Байерн завоюва десета поредна купа. Клубът от Дортмунд похарчи 85 милиона евро за нови попълнения през актуалното лято.

Новодошлите Себастиен Алер (Аякс), Никлас Зюле (Байерн Мюнхен), Нико Шлотербек (Фрайбург), Карим Адейеми (РБ Залцбург) и Салих Йозджан (Кльолн) се причислиха към подготовката на отбора при започване на седмицата, както и националите Джуд Белингам, Тома Мюние, Рафаел Герейро и Юлиан Бранд.

„ Това са момчетата, които ще изнесат огромна част от сезона. До момента се усещаме малко като футболен камп “, съобщи старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич за състава, част от който са и играчи от състава до 23 години.

„ Часовникът тиктака. Искаме да извлечем максимума от всеки ден, с цел да подготвим момчетата за целия сезон и да играят в темп на всеки три дни от септември “, добави той.

Защитникът Матс Хумелс разяснява, че новите попълнения са топ играчи и са повишили равнището на тренировките. „ Голямата конкуренция за титулярните места в състава стартира “, сподели Хумелс.

Контузеният Йозджан остана краткотрайно в Дортмунд, само че се чака скоро да се насочи към Швейцария. Нико Шулц, Мануел Аканджи, Торган Азар и Рафаел Герейро, които се спрягат за изходящи прехвърляния, също пътуваха с оставалата група.

Борусия Дортмунд ще играе контролни срещи с испанските Валенсия и Виляреал, надлежно на 18 и 22 юли, преди да се изправи против австрийския Алтах преди отпътуването си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР