Германският автопроизводител Opel вече е част от френския концерн PSA.

...
Германският автопроизводител Opel вече е част от френския концерн PSA.
Коментари Харесай

Opel вече принадлежи на PSA

Германският автопроизводител Opel към този момент е част от френския тръст PSA. Договорът с предходния притежател на Opel, General Motors, е подписан, оповестиха от централата в Рюселхайм. Чрез поемането на предприятието PSA се трансформира във втория максимален автоконцерн в Европа с пазарен дял от близо 17%.

Opel е бил благосъстоятелност на General Motors от 1929 година, когато е бил най-големият производител на коли в Германия. Все отново от 1999 година насам, дружно с английската си дъщерна марка Vauxhall, не е носил оператвина облага. Шефът на немският автопроизводител Миахел Лошелър разгласи днешния ден за исторически и даде обещание, че до 2020 година Opel още веднъж ще излезе на плюс.

На мениджмънта в Рюселхайм е предоставена задачата да сформира проект за излекуване в границите на 100 дни, посредством който да реализира 6% облага до 2026 година

„ Opel остава немски, а Vauxhall – английски. Те съвършено допълват настоящето ни портфолио от френските марки Peugeot, Citroen и DS Automobiles. Създава се европейски първенец! “, съобщи изпълнителният шеф на PSA Карлос Таварес.

Френският автоконцерн е платил на General Motors близо 2,2 милиарда евро за договорката. Чрез създалата се синергия от покупката на Opel и Vauxhall от PSA се надяват да спестят към 1,7 милиарда евро разноски за материали, производство, изследване и разработка на нови модели.

Сделката бе утвърдена от Европейската комисия още през март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР