Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) временно е спрял производството в три

...
Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) временно е спрял производството в три
Коментари Харесай

Нова ковид-вълна спря производството в три завода на Volkswagen в Китай

Германският автомобилостроител " Фолксваген " (Volkswagen) краткотрайно е спрял производството в три от обектите си в Китай поради новия локдаун, натрапен в североизточния град Чанчун на фона на скока в случаите на COVID-19, съобщи ДПА. 

Заводите, които оперират взаимно с китайския партньор FAW, ще останат затворени най-малко до сряда по заповед на управляващите, сподели представител на " Фолксваген “ в Пекин. Засегнати са цех на " Фолксваген ", цех за съставни елементи и цех на " Ауди " (Audi). Спирането на интервенциите не значи автоматизирано, че ще има понижаване на броя на създадените транспортни средства, заяви компанията.

Принудителното прекъсване на индустриалния развой може да бъде обезщетено на по-късен стадий да вземем за пример с спомагателни смени, в случай че няма по-дългосрочно затваряне. 

Властите в Чанчун постановиха локдаун в 9-милионния град в петък, откакто броят на новозаразените с COVID-19 набъбна доста през последните няколко дни. Те подредиха и всеобщи проби на цялото население.  Заразяванията с ковид в Китай още веднъж набъбнаха, откакто преди три седмици имаше единствено няколко десетки случая дневно.

Китай се придържа към строга нулева COVID-стратегия, като дава отговор на всеки скок на случаите на районно равнище с полицейски часове, всеобщо тестване, транспортни ограничавания и карантина, напомня ДПА. Освен това страната в огромна степен се е изолирала. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР