Германският автомобилостроител Даймлер, по-известен с основната си марка Мерцедес,  обяви

...
Германският автомобилостроител Даймлер, по-известен с основната си марка Мерцедес,  обяви
Коментари Харесай

Мерцедес обяви близо 2 млрд. евро загуба за второто тримесечие заради пандемията

Германският автомобилостроител Даймлер, по-известен с главната си марка Мерцедес,  разгласи загуба от 1,91 милиарда евро през второто тримесечие, защото пандемията от ковид сви продажбите на производителя на коли, ванове, рейсове и камиони с към една трета, съобщи Асошиейтед прес.

Главният изпълнителен шеф на компанията Ола Калениус разяснява, че компанията е работила за съхраняването на наличните парични запаси през един сложен интервал и регистрира първите признаци на възобновяване на продажбите.

Той добави, че ще се поставят още старания за понижаване на разноските, защото свитите продажби няма да могат да бъдат обезщетени тази година.

Загубата за второто тримесечие на предходната година е била 1,24 милиарда евро.

Даймлер спря производството през март, април и май, защото пандемията и обвързваните с нея ограничения забавиха икономическата интензивност по света. Продажбите на коли са спаднали с 34% до 542 000 по отношение на 822 000 за същия интервал преди година. Основните доходи са намалели с 29% до 30,2 милиарда евро.

„ Виждаме първите признаци на възобновяване на продажбите изключително при леките коли Мерцедес и чакаме мощно търсене на елитните ни модели и на електрическите ни транспортни средства “, означи Калениус.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР