Германският автомобилостроител Daimler, който произвежда автомобилите Мерцедес-Бенц Mercedes-Benz, отчете спад

...
Германският автомобилостроител Daimler, който произвежда автомобилите Мерцедес-Бенц Mercedes-Benz, отчете спад
Коментари Харесай

Daimler на загуба през последното тримесечие, готви съкращение на 15 хил. работни места

Германският автомобилостроител Daimler, който създава колите Мерцедес-Бенц Mercedes-Benz, регистрира спад на облагата през 2019 година и загуба през четвъртото тримесечие, съобщи Асошиейтед прес.

По-слабите резултати, оповестени през днешния ден, акцентират натиска върху автомобилната индустрия в света на фона на забавящата се стопанска система и нуждата да се влага в електрически коли, с цел да се съблюдават по-строгите ограничавания на Европейски Съюз за излъчванията на парникови газове. Компанията е записала и понижаване на приходите поради регулаторните проблеми с излъчванията на дизеловите си коли.

Чистата облага за цялата година се е намалила до 2,71 милиарда евро в съпоставяне със 7,58 милиарда евро. През четвъртото тримесечие на годината Daimler, чиято централа се намира в Щутгарт, е изгубил 11 милиона евро по отношение на облага от 1,64 милиарда евро през същото тримесечие на миналата година.

Главният изпълнителен шеф Ола Калениус съобщи, че Daimler не може да е удовлетворен от резултатите, само че добави, че компанията е напът да понижи разноските и да усъвършенства представянето си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера в. " Ханделсблат " заяви, базирайки се на лични източници, че Daimler ще закрие близо 15 000 работни места в опит да спести над 1,4 милиарда евро. Щутгартският производител на първокласни коли, към този момент разгласи желание да закрие 10 000 позиции като част от огромна стратегия за икономии през плевел интервал за автомобилостроителен бранш, който е основен за Германия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР