Германският автомобилен производител Volkswagen обяви, че е продал всичките си

...
Германският автомобилен производител Volkswagen обяви, че е продал всичките си
Коментари Харесай

Volkswagen продаде електрическите си модели в САЩ и Европа за 2022 г.

Германският авто производител Volkswagen разгласи, че е продал всичките си електрически коли (EV) за годината в Европа и Съединени американски щати, като включително се включват и към момента неизпълнени поръчки. Германската компания е вторият максимален авто производител в света, като досега е доставила 99 хиляди EV, а поръчките единствено в Северна Европа надвишават 300 хиляди, оповестява Financial Times.

Освен поради огромния брой поръчки Volkswagen не може да извършва нови поръчки и заради проблемите с веригата на доставки, с които компанията би трябвало да се оправя. Войната в Украйна докара до дефицит на кабелни системи, които се употребяват от множеството автомобилни производители. Изпълнителният шеф на Volkswagen Херберт Дийс още веднъж съобщи, че въздействието на войната върху компанията към момента не може да бъде изцяло измерено, само че предизвести, че би направила обстановката по-трудна.

Друго затрудняващо ситуацията събитие е Недостигът на полупроводници в автомобилния бранш също продължава да се усеща и поради локдауните в Китай. Местният пазар, наподобява, е и най-проблемният за немския авто производител, откакто през първите три месеца на годината са били продадени едвам 28 хиляди автомобила. Това най-вероятно ще докара до втора поредна година, в която компанията няма да успее да извърши задачата си за продажбите на електрически коли в Китай. Целта за тази година е 140 хиляди, а в световен аспект възлиза на 700 хиляди
Големината избавя
Въпреки проблемите пред компанията Дийс продължава да е убеден, че задачите ще бъдат реализирани. Според него основна за това ще се окаже опцията на компанията да пренасочва запаси според от това къде са нужни те.
Реклама
" Използвахме позицията си на в действителност световна компания, с цел да балансираме производството на нашите пазари и да облекчим натиска при проблеми с доставките и дефицит на артикули ", сподели Дийс пред публицисти. " Например, когато трябваше да понижим производството в Европа заради липса на кабелни системи и в някои региони трябваше да затворим фабрики, изпратихме полупроводниците, от които не се нуждаехме, в други райони ", добави той.

Volkswagen съобщи, че продължава да чака продажбите да набъбнат с сред 8% и 13%, а маржът на оперативната облага със 7-8.5%. Най-ключово за маржа на облага пък са първокласните коли, ползата към които продължава да се усилва. " По-специално за горната линия това е позитивна изненада ", считат анализатори от Stifel.
Qualcomm ще оказва помощ за самостоятелните коли
Германският производител също по този начин разгласи постигането на договореност с Qualcomm Technologies, съгласно която американската компания ще доставя система, основана на чипове за софтуера на компанията, която ще се употребява в самоуправляващите се коли на Volkswagen.

Технологията на Qualcomm ще бъде значим хардуерен съставен елемент в стандартизираната и мащабируема изчислителна платформа на CARIAD, която е ориентирана към транспортните средства на Volkswagen, които ще влязат в продажба едвам в средата на десетилетието.
Реклама
" С нашите автоматизирани решения за шофиране ние се стремим да позволим на клиентите да смъкват ръцете си от кормилото в бъдеще. Нашият програмен продукт и високопроизводителните SoC на Qualcomm Technologies са идеалното съвпадане, с цел да дават това ново автомобилно преживяване на клиентите по целия свят ", сподели изпълнителният шеф на CARIAD Дирк Хилгенберг.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР