Германският автомобилен производител представи своя проект Vision Zero, чийто смисъл

...
Германският автомобилен производител представи своя проект Vision Zero, чийто смисъл
Коментари Харесай

Mercedes ще прави коли, в които хората никога няма да умират

Германският авто производител показа своя план Vision Zero, чийто смисъл е изцяло безавариен трафик и понижаване на смъртните случаи на пътя до нула. Твърди се, че тази цел ще бъде реализирана до 2050 година, само че има по-близка цел за понижаване на половина на тежките пострадвания и смъртни случаи по пътищата до 2030 година

Според отчет на Световната здравна организация всяка година 1.3 милиона души умират при пътнотранспортни катастрофи по света (данни за 2018 г.). Сега Mercedes си сътрудничи с градове и проучвателен центрове по целия свят, с цел да събира данни за трафика и злополуките и да употребява тези познания за планиране на самоуправляващи се транспортни средства и системи за ръководство на уличния трафик.

По-специално, специалистите учат превоза в Лондон и разпознават зони с висок риск. Реални водачи, които се съгласиха да вземат участие в опита, оказват помощ за събирането на данни. По сходен метод се изследва трафикът в Нидерландия. Специалистите от доста години събират и статистика в страни, където има изключително огромен брой произшествия с жертви - по-специално в Китай и Индия.

От 1969 година Mercedes е реконструирал над 5000 действителни катастрофи благодарение на своя отдел за проучване на катастрофи. Група откриватели се пробват да схванат по какъв начин се случват злополуките и по какъв начин да ги предотвратят. Получените решения са въплътени в действителни коли на марката.

През предходните години Mercedes неведнъж е бил първият в света, който вкарва някои съвременни системи за сигурност. На немските коли стабилизиращата система дебютира като главно съоръжение (през 1999 г.), а въздушната възглавница на лидера се появи на Mercedes-ите през 1991 година Сега Mercedes възнамерява да се трансформира в най-модерната марка за сигурност в самостоятелното бъдеще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР