Германският автомобилен производител Daimler обяви, че се включва в проекта

...
Коментари Харесай

Daimler и Stellantis ще строят гигазаводи за батерии в Европа

Германският авто производител Daimler разгласи, че се включва в плана на съперника Stellantis и енергийната компания TotalEnergies, който планува построяването на гигазаводи за електрически акумулатори в Европа. Участието на немската компания става допустимо, откакто тя закупи 33% от Automotive Cells Company (АCC), учредена от другите два колегата. Първоначалната инвестиция на Daimler ще е в границите на стотици милиони евро, а общата няма да надвиши 1 милиарда евро. АСС към този момент си обезпечи финансиране от 1.3 милиарда евро от държавните управления на Германия и Франция, оповестява Financial Times.

Производителят на Mercedes Benz съобщи, че за достигането на потенциал от 120 гигават часа, ще са нужни най-малко 7 милиарда евро. Компанията се стреми към размер от 200 гигават часа, тъй като това би покрило потребностите й след десетилетие, когато от компанията оповестиха, че се надяват да оферират само електрически модели Mercedes Benz. " Това ново партньорство ни разрешава да осигурим доставка, да се възползваме от мащаба и да предоставим на нашите клиенти превъзходна технология за акумулатори ", съобщи изпълнителният шеф на Daimler Ола Калениус. През юли от компанията разгласи, че ще взе участие в построяването на 8 сходни заводи по света, които ще оказват помощ за достигането на мощността, от която се нуждае.

Mercedes към този момент предлага електрически версии на два от най-популярните си модела - S и Е - Class, а задачата е всички модели да са без нездравословни излъчвания. Smart, която също е благосъстоятелност на Daimler, към този момент предлага само електрически коли. До момента немската компания си обезпечава акумулатори от снабдители като китайските CATL и Farasis, като във втория има и акционерно присъединяване. По-рано тази година сп. Auto Motor and Sport заяви, че Farasis не е имала издадено позволение за построяването на фабриката си в Германия към 21 март 2021 година Качеството на първите акумулатори, които са изпратили до Германия, също е било разочароващо съгласно списанието. От Daimler опазиха компанията, като обявиха, че " тя остава основен сътрудник за Mercedes Benz ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР