Германският автомобилен концерн Volkswagen Group е близо до взимането на

...
Германският автомобилен концерн Volkswagen Group е близо до взимането на
Коментари Харесай

Volkswagen Group е все по-близо до окончателното решение за нов завод в Турция

Германският авто тръст " Volkswagen Group " е покрай взимането на дефинитивно решение за построяването на нов цех в Турция.

Това съобщи пред кореспонденти член на Борда на шефовете на компанията, представен от Ройтерс и Фокус.

" В момента сме в заключителния стадий на диалозите с Турция ", съобщи Андреас Тостман, който е член на борда, отговарящ за производството. Той чака диалозите да приключат до две седмици, а " може би и по-рано ".

Разкривайки повече детайлности за проектите, източници, близки до компанията, обявиха, че инвестицията ще бъде на стойност над един милиард евро. Според източниците заводът евентуално ще създава 300 000 автомобила годишно, измежду които " Пасат " и " Шкода Супърб ", които ще бъдат предопределени за експорт в Източна Европа. " Фолксваген " ще наеме близо 4000 чиновници за завода в Маниса, покрай Измир. Строителството може да стартира в края на 2020 година, а производството – през 2022 година

Припомня се, че немският тръст търсеше дълго време подобаваща страна за инвестицията. В листата на претендентите е и България.

Сделката в Турция може да бъде политически спорна, като се има поради терзанията на Европейския съюз във връзка с рестриктивните мерки на свободата на изложение и правата на демонстрации при ръководството на президента Реджеп Тайип Ердоган. Аргументът на " Фолксваген " е, че Турция е претендент за участие в Европейски Съюз, акцентира организацията. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР