Германският автомобилен концерн Daimler е напълно готов за преминаване към

...
Германският автомобилен концерн Daimler е напълно готов за преминаване към
Коментари Харесай

Daimler е готов да премине на електромобили, но има и проблеми

Германският авто тръст Daimler е изцяло подготвен за прекосяване към електрически автомобили, само че има някои проблеми, които би трябвало да бъдат решени преди този момент, заяви неговият изпълнителен шеф Ола Калениус.
Плановете на производителя са през 2039 година да създава единствено електрически транспортни средства, като този период може да бъде изпреварен. Това се дължи на сериозното търсене на електрически модели на Mercedes. Само за първите 3 месеца на 2021 година компанията от Мюнхен е продала е 16 000 електрическия автомобил и 43 000 зареждащи хибрида, което е 10% от световния резултат на марката.

Въпреки тези положителни резултатите, компанията няма да спре производството на бензинови и дизелови модели, като ще употребява парите от техните продажби за финансиране на бъдещите електрически модели на марката. В Mercedes разчитат и на продажбите на показания тази пролет електрическия флагман на Mercedes-Benz - седана EQS.
 Бивш началник на BMW застана отпред на Daimler Бивш началник на BMW застана отпред на Daimler
Германският тръст Daimler избра Бернд Пишецридер за ръководител на Надзорния съвет, като той заменя Манфред Бишоф, който беше отпред...



Разработката на модела мина под директното управление на Калениус. " Първото първокласно транспортно средство с електрическо задвижване ", както в компанията дефинират този модел, би трябвало да се трансформира в опция на общоприетата S-Class, само че в Mercedes към момента не могат да дефинират точна дата за цялостен отвод от моторите с вътрешно горене.
" Това ще става последователно, с помощта на регулаторния напън, комбиниран с понижаване на цената на батериите и динамичността на пазара ", изясни Калениус, като призна обаче, че преди този момент би трябвало да се реши още един проблем, обвързван с прекосяването към електрически автомобили.
" Електрификацията слага на дневен ред въпроса с работните места, които ще би трябвало доста да бъдат понижени. Не е загадка, че за производството на електрически транспортни средства са нужни доста по-малко служащи, в сравнение с за общоприет автомобил ", разяснява шефът на Daimler.


Агенция Automotive News Europe също е на мнение, че преходът към електрически автомобили ще остави доста хора от автомобилната промишленост без работа. По калкулации на немския институт IFO, прекосяването към произвеждане на електрически транспортни средства единствено до 2025 година ще наложи съкращавенето на повоче от 100 000 работни места.
 Новият Mercedes-Benz S-Class се оказа с недостатък Новият Mercedes-Benz S-Class се оказа с недостатък
Новото потомство на Mercedes-Benz S-Class, което при премиера си през предходната година беше несъмнено като „ най-съвършеният в тех...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР