Германският автомобилен гигант Volkswagen потвърди, че окончателно се отказва от

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen потвърди, че окончателно се отказва от
Коментари Харесай

Официално: Инвестицията за 1 милиард на VW, за която и България се бореше, отива в тази страна

Германският авто колос Volkswagen удостовери, че дефинитивно се отхвърля от концепцията да отваря нов цех в Източна Европа - огромната инвестиция, за която България се състезаваше дружно с Турция.

В изявление за Automobilwoche ръководителят на групата Херберд Диес е удостоверил, че компанията ще направи огромно влагане във към този момент съществуващата си база в Братислава вместо това.

По неговите думи групата е трябвало да преоцени нуждата си от спомагателен индустриален потенциал поради пандемията и в последна сметка управлението ѝ е решило, че не е належащо отварянето на нов цех, написа Autonews Europe.
 Volkswagen може да се откаже да прави нов цех в Източна Европа?
Volkswagen може да се откаже да прави нов цех в Източна Европа?

Част от готвеното произвеждане за базата може да бъде преместено в Словакия, настояват немски медии

Вложенията ще бъдат ориентирани към построяването на нова индустриална линия в Словакия, където ще се създават множеството премиум SUV модели.

В момента там се вършат VW Touareg, Audi Q7 и Porsche Cayenne, както и VW Up Skoda Citigo Seat Mii. Първоначалната концепция беше немският водач да отвори нов цех в Източна Европа, където да се вършат идващото потомство модели VW Passat Skoda Superb към 2022 година.

Първоначално България също беше обсъждана за допустима дестинация, само че по-късно стана ясно, че от групата са избрали за базата турския град Измир.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР