Германският автомобилен гигант Volkswagen държи 300 000 свои дизелови коли

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen държи 300 000 свои дизелови коли
Коментари Харесай

300 000 коли чакат съдбата си в гробищата на Volkswagen

Германският авто колос Volkswagen държи 300 000 свои дизелови коли в складови бази в Съединени американски щати. Концернът заплати към 7.4 милиарда $, с цел да изкупи назад към 350 000 дизелови автомобила в страната доникъде на февруари, оповестява Reuters.

От месеци автопроизводителят съхранява стотици хиляди коли в Съединени американски щати, като броят им непрестанно се усилва. Те са прибрани в 37 охранявани складови бази из цялата страна.

Сред оборудванията са затворен крайградски футболен стадион в Детройт, някогашна хартиена фабрика в Минесота и избледняло от слънцето пустинно гробище край Виктовил, Калифорния.

 Огромни
Огромни " гробища " за коли Volkswagen от Дизелгейт в Съединени американски щати (ВИДЕО)

Може да има вълна от тези коли към Европа

Говорител на компанията съобщи, че теренът край Викторвил е един от многото, чиято цел е " да обезпечат виновното предпазване на транспортни средства, които са изкупени назад при изискванията на дизеловите съглашения на Volkswagen ".

Превозните средства се съхраняват краткотрайно тъй че да се резервира дълготрайната им действеност и качество, с цел да могат да бъдат върнати на пазара или да бъдат изнесени, откакто регулаторите в Съединени американски щати одобрят съответните промени на излъчванията.

Покрай абсурда " Дизелгейт " Volkswagen похарчи повече от 25 милиарда $ в Съединени американски щати, с цел да удовлетвори исковете на притежатели, екологични регулатори, щатски управляващи и дилъри. Гигантът предложи да изкупи назад към 500 000 замърсяващи транспортни средства в страната. Обратното изкупуване ще продължи до края на 2019 година

 Къде са хилядите изкупени коли в Съединени американски щати след дизелгейт? (ВИДЕО)
Къде са хилядите изкупени коли в Съединени американски щати след дизелгейт? (ВИДЕО)

А какво получават тези, които желаят да си ги запазят?

До 31 декември 2017 година компанията си е прибрала 335 000 дизелови автомобила, препродала е 13 000 и е разрушила към 28 000 коли. Към края на годината VW съхранява 294 000 автомобила на територията на Съединени американски щати.

Според съглашението с управляващите компанията би трябвало да изкупи назад или да поправи 85% от транспортните средства до юни 2019 година, или ще се наложи да заплаща повече за нездравословните излъчвания.

Компанията твърди, че към този момент е ремонтирала 83% от колите и чака скоро да извърши условието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР