Германският автомобилен гигант Фолксваген (Volkswagen) съобщи, че нетният му паричен

...
Германският автомобилен гигант Фолксваген (Volkswagen) съобщи, че нетният му паричен
Коментари Харесай

Паричният поток на Фолксваген намалява през 2022 г., но продажбите отговарят на очакванията


Германският авто колос " Фолксваген " (Volkswagen) заяви, че чистият му паричен поток (разликата сред приходите и разноските - бел. р.) за финансовата 2022 година е бил доста под заложените от компанията цели, въпреки че продажбите са достигнали плануваните равнища, съобщи ДПА.

Продажбите на групата са достигнали размер от 279 милиарда евро (+11,5 на сто) през 2022 година, отговаряйки на оценките за растеж с от 8 до 13 на 100 по отношение на миналата 2021 година, когато продажбите възлизаха на 250,2 милиарда евро.

Оперативната облага на групата преди така наречен " изключителни еднократни събития ", или изключителни разноски, е била към 22,5 милиарда евро. Очакваната възвръщаемост от продажбите на " Фолксваген " е била към 8,1 на 100. Предишните прогнози на компанията за марж на облагата сочеха от 7 до 8,5 на 100.

Нетната ликвидност на автомобилния отдел към 31 декември 2022 година е била към 43 милиарда евро, в това число към 16 милиарда евро парични потоци от общественото предложение на акции на " Порше " (Porsche), дъщерна компания на " Фолксваген ", през септември 2022 година

Нетният паричен поток на немския тръст е бил към 5 милиарда евро през финансовата 2022 година, макар че заложените цели за чист паричен поток бяха за резултат от 8,6 милиарда евро. По-слабият резултат се дължи най-вече на нестабилната обстановка с доставките и спирания в логистичните вериги, изключително в края на годината.

В резултат на това оборотният капитал и по-специално запасите от подготвена продукция, първични материали и консумативи в края на годината са били доста повече от предстоящото.

Текущото обмисляне за финансовата 2023 година допуска, че нарастването на оборотния капитал в края на предходната година значително ще се стопи.

Очаква се на 14 март " Фолксваген " да разгласява годишния си финансов доклад, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР