Германският авиопревозвач Луфтханза временно преустанови специалните си полети за евакуация

...
Германският авиопревозвач Луфтханза временно преустанови специалните си полети за евакуация
Коментари Харесай

Луфтханза временно спря евакуационните полети от Израел

Германският авиопревозвач " Луфтханза " краткотрайно прекрати специфичните си полети за евакуация на немски жители от Израел, откакто единствено в петък с негови полети от Израел бяха изведени над 800 немски жители, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Полетите бяха проведени от немското външно министерство, откакто някои самолетни компании преустановиха услугите си до и от Израел и свободните места започнаха да се запълват след огромното нахлуване на ислямистката формация " Хамас " против Израел през предишния уикенд.

Като причина за прекъсването на полетите се показва " несигурната обстановка със сигурността " и " нерешените въпроси, свързани с оперативната непоклатимост в Тел Авив ".

Наблюдателите допускат, че може да следва сухопътна атака от страна на Израел в отговор на убийството на стотици израелски цивилни жители от " Хамас ", която ръководи Газа, предишния уикенд.

Вчера немското външно министерство заяви, че е оказало поддръжка и подпомагане за изтеглянето от Израел на към 2800 германци по суша, въздух и вода досега. То заяви, че два полета, изпълнявани от " Кондор " (Condor), ще излетят в неделя от йорданския град Акаба.

Пристанищният град на Червено море се намира тъкмо против границата с южния израелски град Ейлат, на към 350 км южно от Тел Авив.

За влизане в Йордания се изисква виза. Министерството на външните работи на Германия заяви, че пасажерите могат да подадат заявление за виза на граничния пункт Акаба.

Вчера профсъюзът на водачите " Ферайнигунг кокпит " (Vereinigung Cockpit) разкритикува полетите за репатриране, осъществявани от цивилен самолетни компании, защото те съставляват непредвидим риск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР