Германският авиопревозвач Lufthansa е продължил да намалява загубите си и

...
Германският авиопревозвач Lufthansa е продължил да намалява загубите си и
Коментари Харесай

Lufthansa свива загубите през второто тримесечие

Германският авиопревозвач Lufthansa е траял да понижава загубите си и през второто тримесечие като регистрира и позитивен паричен поток за първи път от началото на пандемията, съобщи Ройтерс.

Групата, част от която с изключение на едноименната компания са и Eurowings, Swiss, Brussels Airlines и Austrian Airlines, разгласи, че поправената й оперативна загуба се е свила до 952 млн. евро. Това е спад с 43% по отношение на същото тримесечие на предходната година и по-малко от упованията на анализаторите за загуба от 971 млн. евро.

Приходите са достигнали 3,2 милиарда евро по отношение на прогнозата за 3,3 милиарда евро.

Lufthansa уточни, че продължава да чака мощно търсене на пътувания до туристически дестинации и възобновяване на бизнес пътуванията през второто полугодие.

Групата регистрира приток на парични средства от 340 млн. евро през второто тримесечие след приключването на ликвидност от 1,13 милиарда евро предходната година.

Авиокомпаниите от групата са превозили общо 7 милиона пасажери през трите месеца до 30 юни, което е едвам 18% от предкризисното ниво от 2019 година, само че бележи предлаганият потенциал последователно се е повишавал през тримесечието, достигайки 40 % в края на юни.

Lufthansa удостовери задачата да доближи 40 % от потенциала си за цялата 2021 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР