Германският авиационен концерн Lufthansa Group, като част от модернизацията на

...
Германският авиационен концерн Lufthansa Group, като част от модернизацията на
Коментари Харесай

Lufthansa ще купи 10 самолета за дълги разстояния от Airbus и Boeing

Германският авиационен тръст Lufthansa Group, като част от модернизацията на своя въздушен флот, ще закупи 10 самолета за дълги дистанции от Airbus и Boeing. Това се показва в известие, публикувано на уеб страницата на Lufthansa. 

Надзорният съвет на авиационния тръст утвърди покупката на самолетите. Първият от петте Boeing 787-9 би трябвало да бъде доставен от Lufthansa идната зима, а останалите през първата половина на 2022 година Доставката на петте самолета Airbus A350-900 е планувана за 2027-2028 г. 

Lufthansa ще закупи 175 нови самолета през това десетилетие като част от своята дълготрайна стратегия за възобновяване на флота. Авиокомпанията обръща внимание на най-новите технологии, оптималната успеваемост и най-високо равнище на комфорт по време на полети на къси дистанции. Тази година Lufthansa има намерение ежемесечно да вкарва в употреба икономични самолети от фамилията на Airbus A320 за полети на къси и междинни дистанции, предава ТАСС. 

" Дори и в тези предизвикателни времена, ние продължаваме да влагаме в по-модерен, по-икономичен и нискоемисионен флот на Lufthansa Group. В същото време ние продължаваме с модернизацията на нашия флот за дълги дистанции даже по-бързо от плануваното преди пандемия от ковид ", сподели ръководителят на концерна Карстен Шпор. 

Общият брой на поръчките на Lufthansa за Boeing 787-9 и Boeing 777-9 е 45 самолета. Броят на поръчките за Airbus A350-900 също доближава 45. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР