Германските власти задържаха двама мъже в подозрение за шпионаж в

...
Германските власти задържаха двама мъже в подозрение за шпионаж в
Коментари Харесай

Мъже с двойно гражданство са задържани в Германия за шпионаж

Германските управляващи задържаха двама мъже в съмнение за шпионаж в интерес на Русия и обмисляне на атентати по военна инфраструктура във федералната република.

Арестуваните са на възраст 37 и 39 години и са с двойно поданство - немско и съветско. Установено е, че са събирали информация за маршрутите, по които е трябвало да бъде доставена немската военна помощ за Украйна.

Има данни, че са шпионирали и уреди на американската войска в Бавария, където се образоват украински бойци.

 Журналистът Христо Грозев: Страх ме е да се завърна в България Светът 4 мин. Журналистът Христо Грозев: Страх ме е да се завърна в България  Москва удължи присъдата на американския публицист Еван Гершкович, упрекнат в шпионаж (ВИДЕО) Светът 3 мин. Москва удължи присъдата на американския публицист Еван Гершкович, упрекнат в шпионаж (ВИДЕО)  Русия към Съединени американски щати: Използването на спътниците на SpaceX на Илон Мъск за шпионаж ги прави военни цели Светът 1 мин. Русия към Съединени американски щати: Използването на спътниците на SpaceX на Илон Мъск за шпионаж ги прави военни цели  Българин, упрекнат за шпионаж във Англия, евентуално е следил журналиста Христо Грозев Светът 2 мин. Българин, упрекнат за шпионаж във Англия, евентуално е следил журналиста Христо Грозев  Журналистът Христо Грозев: Страх ме е да се завърна в България Светът 4 мин. Журналистът Христо Грозев: Страх ме е да се завърна в България  Москва удължи присъдата на американския публицист Еван Гершкович, упрекнат в шпионаж (ВИДЕО) Светът 3 мин. Москва удължи присъдата на американския публицист Еван Гершкович, упрекнат в шпионаж (ВИДЕО)  Русия към Съединени американски щати: Използването на спътниците на SpaceX на Илон Мъск за шпионаж ги прави военни цели Светът 1 мин. Русия към Съединени американски щати: Използването на спътниците на SpaceX на Илон Мъск за шпионаж ги прави военни цели  Българин, упрекнат за шпионаж във Англия, евентуално е следил журналиста Христо Грозев Светът 2 мин. Българин, упрекнат за шпионаж във Англия, евентуално е следил журналиста Христо Грозев

Един от двамата мъже е бил по отношение на сътрудник на съветските секрети служби от октомври предходната година за разискване на вероятни саботажи на немска територия, оповестяват от прокуратурата. Берлин привика съветския дипломат по случая.

Германия е на второ място по предоставена военна помощ за Украйна след Съединени американски щати, отделяйки към 28 милиарда евро след началото на съветската инвазия през февруари 2022 година

Германският министър на правораздаването Марко Бушман сподели пред немската осведомителна организация DPA, че двата ареста са " още един забележителен триумф на следствието " в битката против съветските саботажни и шпионски мрежи.

Двата ареста в Бавария припомниха и други нашумели случаи на шпионаж в Германия.

Миналото лято немски жител, работещ за организацията за военни доставки, беше задържан в западния град Кобленц по съмнение, че е предал информация на съветски дипломати в Бон и Берлин.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР