Германските власти съобщиха, че са получили сигнал, че терористична групировка

...
Германските власти съобщиха, че са получили сигнал, че терористична групировка
Коментари Харесай

Германските власти предупредиха, че са получили сигнал за нападение срещу Кьолнската катедрала

Германските управляващи оповестиха, че са получили сигнал, че терористична формация е възнамерявала нахлуване против Кьолнската катедрала в околните дни, заяви ДПА.

Конкретно сигналът се отнасял за новогодишната нощ, само че още през вчерашния ден службите са претърсили катедралата с кучета и са сложили наблюдаване и защита на храма.

 

Опасност от атентат

 

Властите не дадоха повече детайлности по сигнала, който са получили, само че споделиха, че полицията в немския град ще предприеме специфични защитни ограничения. " Билд " заяви, че публични лица в Германия, Австрия и Испания са получили известия, че ислямисти са подготвили няколко офанзиви в Европа по празниците. Като вероятни цели на ислямистката клетка в обявата на " Билд " са посочени Рождественските литургии в Кьолн, Виена и Мадрид. Германският ежедневник оповестява за няколко ареста в австрийската столица и един в Германия.

Властите в Кьолн предложиха на посетителите да заобикалят да носят чанти или да идват прекомерно рано за литургия в църквата. Полицията във Виена не удостоверява за задържан, написа Der Standard. Властите обаче излезоха със известие, че ускоряват наблюдението изключително към църкви по време на религиозни събития и на коледните базари в столицата и огромните градове на страната. Полицията приканва жителите да носят със себе си документ за идентичност.

 

" Терористични фактори в Европа приканват за офанзиви против християнски събития, изключително към 24 декември. Поради настоящата оценка на риска... и непрестанно покачващото се ниво на терористична паника като цяло в Австрия има нараснал риск по време на Рождественските празници ", бе обявено от Дирекцията на държавната полиция.

 

Франция ускорява защитата на църквите по време на коледните празници, с цел да има подготвеност да реагира при положение на възможни набези, съобщи ДПА.

Полицаите и жандармеристите би трябвало да бъдат ситуирани на забележими места край религиозните обекти, с цел да пазят християните по време на коледните тържества довечера и на следващия ден заран, написа в " Екс " френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен. Той към този момент прикани префектите за нараснала зоркост през празниците.

След смъртоносното ислямистко нахлуване против преподавател през октомври Франция е в най-висока степен на терористична подготвеност. В петък при антитерористична интервенция в източната част на страната бяха арестувани петима души, напомня ДПА.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР