Германските власти са конфискували суперяхта на стойност 600 милиона долара

...
Германските власти са конфискували суперяхта на стойност 600 милиона долара
Коментари Харесай

Конфискуваха яхта за $600 милиона на руски милиардер

Германските управляващи са конфискували суперяхта на стойност 600 милиона $ (над 1 милиард лв. по днешния курс на долара), принадлежаща на близкия до Кремъл съветски милиардер Алишер Усманов, предадоха " Форбс " и " Дойче Веле ".

Операцията е била осъществена в корабостроителницата в Хамбург. Усманов е в листата с милиардери, които ще бъдат изправени пред наказания от Европейския съюз в отговор на нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари. Неговата 156-метрова яхта Dilbar, оценена на 600 милиона $, е била иззета от немските управляващи в сряда.

Луксозната яхта е оборудвана с най-големия плувен басейн, издигнат за подобен транспортен съд, две хеликоптерни площадки, сауна, салон за хубост и фитнес.

Освен яхтата, Усманов има редица първокласни парцели в Европа, в това число в Монако, Лондон и Мюнхен. Усманов купи Dilbar през 2016 година за цена от 600 милиона $ от немския корабостроител Lürssen, който построи яхтата по поръчка за 52 месеца. Dilbar разполага с най-модерните технологии за сигурност в света, само че съгласно производителя е неистина информацията, че яхтата има и система за противовъздушна защита.

ТЕМА преди 15 минути 161 преди 41 минути 659 преди 48 минути 712
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР