Германските власти са арестували четирима иракчани, заподозрени за членство в

...
Германските власти са арестували четирима иракчани, заподозрени за членство в
Коментари Харесай

Германия арестува четирима от ДАЕШ, единият убил войници на САЩ

Германските управляващи са арестували четирима иракчани, обвинени за участие в терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), в това число и един, за който се твърди, че е направил набези, при които са били убити и ранени американски бойци, оповестява " Асошиейтед прес ".

От немската прокуратура прецизират, че мъжете са били задържани през вчерашния ден в региона на градовете Дортмунд и Ботроп, както и в окръг Амберг-Зулцбах в провинция Бавария.

Германските прокурори прецизират, че 27-годишният Мохамед Рафеа Ясийн Й. е обвинен в присъединението си към ДАЕШ в Ирак в родния си град Ал Рутба през 2006 година Той се твърди, че е оказал помощ за изработката на самоделни взривни устройства, употребявани при 12 набези.

Според прокуратурата американски бойци са били убити или ранени при първите 10 офанзиви, до момента в който чиновници на иракските сили за сигурност и цивилни са били убити в другите две.

И четиримата са напуснали Ирак в средата на 2015 година и са влезнали в Германия скоро по-късно. Точно тогава беше огромният напор от мигранти към Западна Европа, които в началото бяха приветствани от немския канцлер Ангела Меркел. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР