Германските власти разследват компанията гигант в онлайн търговията - “Амазон,

...
Германските власти разследват компанията гигант в онлайн търговията - “Амазон,
Коментари Харесай

Германия разследва Амазон за злоупотреба с монопол |

Германските управляващи проверяват компанията колос в онлайн търговията - “Амазон ”, за която се твърди, че е злоупотребявала с пазарното си състояние по време на пандемията, написа Си Ен Би Си.

След редица сигнали към антимонополната работа, следствието стартира през април. Задачата на управляващите е да ревизират връзките на компанията благосъстоятелност на Джеф Безос с трети страни - търговците, продаващи посредством платформата.

Говорител на службата сподели, че не може частна платформа да влиза в ролята на “ценови регулатор ” или “ценова полиция ”. Според антимонополната работа “Амазон ” употребява “неизвестни механизми ”, с цел да упражнява напън върху търговците.

В изявление за немското издание “Франкфуртер алгемайне ”, ръководителят на службата Андреас Мунт съобщи, че сега службата цели да откри дали и по какъв начин онлайн платформата въздейства върху ценообразуването при стоките на дребно.

От антимонополната работа, която може да постанова санкции за милиони евро при открити нарушавания, не показаха какъв брой дълго ще продължи следствието. Междувременно “Амазон ”, чийто втори по величина пазар след Съединени американски щати е Германия, са дали отговор на въпросите, сложени от службата.

Това не е първото нарушаване, което немските управляващи записват при комерсиалните политики на онлайн платформата. Преди седем години - през 2013 година, регулаторът уточни като нарушаване практиката на " Амазон " да не разрешава на търговците да оферират продуктите си в други уеб сайтове на по-ниски цени.

През последните месеци пандемията изправи онлайн колоса пред редица компликации. В началото на пролетта се наложи платформата да блокира търговци, за които се твърди, че са нараснали цените на артикули като маски и дезинфектанти. След регистрирането на позитивни проби на служащи в логистичните центрове в Германия, през юни шест от складовете на “Амазон ” бяха блокирани от стачки. Тогава немските синдикати обявиха, че американската компания заплашва живота на складовите си служащи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР