Германските власти разбиха международна престъпна група, която подмамвала възрастни хора

...
Германските власти разбиха международна престъпна група, която подмамвала възрастни хора
Коментари Харесай

Ало апаши от турски колцентър мамят германски пенсионери

Германските управляващи разрушиха интернационална незаконна група, която подмамвала възрастни хора да предадат парите и полезностите си на нарушители, преструващи се на служители на реда, съобщи Асошиейтед прес, като цитира публикация във в. "Рейнише пост ".
Германската полиция, действайки дружно с турските управляващи, е обискирала колцентър в турския град Измир. Смята се, че оттова нарушителите са се обаждали на пенсионери в Германия, като ги убеждавали да предадат пари и полезности на преструващите се на служители на реда съучастници.
По-рано този месец са били задържани 38 души и са осъществени обиски и на още 48 обекта, с изключение на колцентъра.
Полицията оповестява, че е конфискувала пари в брой на стойност 1,7 милиона евро, 5 кг злато и скъпи часовници. Освен това управляващите са конфискували 41 първокласни автомобила, 87 недвижими парцела, в това число първокласни жилища и хотели.
"В този колцентър е имало членове на фамилии, които по-рано са живеели в Германия, само че са били депортирани заради закононарушения ", оповестява Томас Юнгблут от полицията на провинция Северен Рейн-Вестфалия, представен от в. "Рейнише пост ". "Те са се преселили в Турция ", добави той.
Смята се, че обвинените са казвали на лицата, на които се обаждали, че парите и скъпоценностите им не са на несъмнено място вкъщи или в банката и ще изпратят служители на реда да ги съберат и да ги пазят на несъмнено място.
"Откакто обискирахме колцентъра, в Германия съвсем няма сходни позвънявания ", декларира Волфганг Херманс от провинциалната полиция, представен от вестника. "Пресушихме блатото ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР