Германските власти наредиха изтеглянето на 60 000 автомобила Ауди (Audi)

...
Германските власти наредиха изтеглянето на 60 000 автомобила Ауди (Audi)
Коментари Харесай

Германия нареди изтеглянето на 60 000 автомобила Ауди А6 и А7

Германските управляващи подредиха изтеглянето на 60 000 автомобила Ауди (Audi) А6 и А7 след разкритието за “нелегален софтуер”, който е в положение да манипулира отчитането на нездравословните излъчвания, разгласи през днешния ден Федералната работа за авто превоз (КВА), представена от Франс прес.

Изтеглянето се отнася за 33 000 автомобила в Германия, оборудвани с 3-литров дизелов мотор, който дава отговор на евростандарта Евро 6 (Euro 6), посочи представителят на транспортната институция.

Компанията удостовери, че са наранени 60 000 автомобила в Европа.

Ауди, марка от групата Фолксваген (Volkswagen), която към този момент е забъркана в абсурда “дизелгейт”, разгласи при започване на май, че е спряла доставките за клиенти на някои транспортни средства от моделите А6/А7, откакто е “открила нередности” при дизеловите мотори.

Според немския вестник “Шпигел” злоупотребата се отнася за системата против замърсяване ЕдБлу (AdBlue) – течност, която “всмуква” азотния диоксид. Софтуерът за ръководство на мотора прави по този начин, че тази течност, която е скъпа, да бъде инжектирана в по-малко количество в каталитичния конвертор, с цел да се ограничи потреблението сред две механически инспекции, което води до изпускане на повече замърсяващи частици.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР