Германските въоръжени сили спряха участието си в иракската военна програма

...
Германските въоръжени сили спряха участието си в иракската военна програма
Коментари Харесай

Германия спира тренировъчната си военна програма в Ирак

Германските въоръжени сили стопираха присъединяване си в иракската военна стратегия за образование с оглед възходящото напрежение в Персийския залив и по-специално на напрежението към Иран, оповестяват локални медии, съобщи БНР.

Говорител на Министерство на защитата на Германия съобщи, че армията разполага с "индикации " за евентуални офанзиви през идващите дни, само че означи, че интервенциите за образование могат да бъдат обновени в скоро време. Говорителят на министерството добави, че Германия не разполага с доказателства за присъединяване на Иран в неотдавнашни офанзиви против петролни танкери в района.

Германските войски започнаха да образоват военните в Ирак през 2018-а година и преди време желаеха да разширят задачата си в страната най-малко до края на октомври 2019-а година. Мисията на Бундесфера в Иран има за цел поддържането на мира и битката против Ислямска страна.

По-рано през днешния ден Държавният департамент на Съединени американски щати подреди на част от чиновниците на посолството в Багдад и на консулството в Ербил да изоставен Ирак.

Междувременно съветският президентски представител Дмитрий Песков съобщи в сряда, че Москва е загрижена от ескалацията на напрежението във връзка със Съвместния повсеместен проект за деяние (JCPOA), прочут като иранското нуклеарно съглашение, обвинявайки за това Съединени американски щати и подхванатите от тях дейности. Той означи, че решението на Иран да приключи някои от задължения по съглашението е просто отговор на политиката на Вашингтон за оказване на оптимален напън.

"Ние ясно разбираме, че Иран взима тези решения, не като лична самодейност, а с цел да отговори на натиска, който като цяло опонира на духа на нуклеарното съглашение ", означи Песков.

Той добави, че тази угриженост е реалност, откакто държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео не съумя да даде уверения по време на вчерашната среща с съветския президент Владимир Путин. Майк Помпео обаче съобщи във вторник по време на взаимна конференция с съветския външен министър Сергей Лавров в Сочи, че Вашингтон "принципно не вижда война с Иран ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР