Германските травестити използват сатира, за да се подиграват на антиислямската

...
Германските травестити използват сатира, за да се подиграват на антиислямската
Коментари Харесай

Германски травестити предизвикват крайнодесните с червени токчета

Германските травестити употребяват ирония, с цел да се подиграват на антиислямската предизборна акция на крайнодясната " Алтернатива за Германия " (AfD). На гласоподавателите това доста им харесва. Така една подправена партия се бори против AfD с обръщение: излезте да гласувате против популизма, написа в. " Берлинер моргенпост ".

" Травестити за Германия " (TfD) е име, измислено по този начин, че да прилича съкращението AfD. Те започнаха и акция във " Facebook " и към този момент имат съвсем 10 000 почитатели.

Целта - седемнайсетте милиона германци, които не отидоха до урните през 2013 година, да излязат и да гласоподават, с цел да понижат поддръжката за AfD и да ѝ попречат за първи път да влезе в Бундестага, взимайки до 10 на 100 от вота.

Предизборната акция на AfD се концентрира върху концепцията, че ислямските обичаи нямат място в Германия. Тази на TfD постоянно продължава на улицата (като във видето в края на тази публикация) - членовете обикалят и раздават на гласоподавателите от сатиричните си плакати.
Hammeraktion von #TravestiefürDeutschland! #NoAfd#btw17https://t.co/UDYDvbuluZpic.twitter.com/BfFrt73BvH
— Marc Tuna (@marctuna) August 16, 2017

На мнозина това не се харесва и TfD имат опция да употребяват облеклата на противоположния пол, с цел да осмеят плакатите на антиимигрантската партия, написа " Ройтерс ".

Например на афиш с бяла германка с бикини и чаши вино AfD са поставили надписи като " Бурка? Предпочитам бикини " или " Бурка? Предпочитам бургундско (вино) ", а изображението е брандирано с мотото: " Предизвиквам те, Германия! " Пародийната версия обаче гласи друго - светлобелият цвят на AfD е употребен и тук, само че алената им стрелка е сменена с червени обувки с токчета. " Пий си скапаното бургундско вино самичък! Предпочитам просеко ", гласи един от надписите, а на плаката е прочут немски травестит, който демонстрира междинен пръст.

" Ако някой гласоподава за AfD, ще ви нагримирам до гибел! " предизвестява Джаки-О Вайнхаус, ръководител на TfD, на един от плакатите. Въпросът е да се гласоподава за която и да било друга партия, която те изповядва расистки и други нетолерантни възгледи. Затова и акцията ще се ограничи само до обществените мрежи и изследвания в разнообразни немски провинции, само че няма да стигне до урните.

" Как да гласоподавам за вас? "

" Не мисля, че всички членове на AfD са нацисти, само че има един неприветлив расистки звук в тази партия, който сигурно доста от членовете споделят, " споделя Джаки-О Вайнхаус. Бъфало Мойс, който е медиен управител на " партията ", споделя, че получава към 50 известия във " Facebook " дневно от хора, които питат по какъв начин могат да станат членове на TfD. " Искахме просто арт план, " сподели Мойс. " Някои хора обаче ни одобриха за същинска партия. Питат ни: Как да се записвам? Как да гласоподавам за вас? "

Не всички послания към групата обаче са позитивни - има и читатели, които пожелават на групата да почине, затрупана с камъни или посредством обесване.

" Вместо да подкрепяте AfD, единствената партия, която подлага на критика исляма, вие сте против нея, " споделя ядосан консуматор във " Facebook ". " Ако ислямизацията продължи и мюсюлманските нападатели от Африка продължат да нахлуват, ще сте първите, които ще бъдат изхвърлени отвисоко. "

" Обичаме ви и ви желаем слънчева сряда, " дадоха отговор TfD след няколко дни.

Кампанията им се ползваше с вниманието на няколко немски вестника на фона на чести недоволства от публицисти, че акцията е скучна.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (125)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР