Германските социалдемократи, зелените и свободните демократи почти са приключили коалиционните

...
Германските социалдемократи, зелените и свободните демократи почти са приключили коалиционните
Коментари Харесай

Готова е сделката за трипартийна коалиция в Германия: правителство ще има до Коледа

Германските социалдемократи, зелените и свободните демократи съвсем са завършили съдружните договаряния, настояват партиите. Това значи, че страната евентуално ще има ново държавно управление много преди Коледа.
Още по темата
Германската социалдемократическа партия договаря със " Зелените " и със Свободните демократи, откакто завоюва с нежна преднина парламентарните избори на 26 септември.

Трите партии, които възнамеряват да образуват ново съдружно държавно управление в Германия, ще завършват проектоспоразумение в сряда, споделиха партийни източници, откакто някои разлики във връзка с финансовата и климатичната политика и министерските постове бяха позволени по време на договаряния за една нощ, заяви.

Двадесет и един представители на трите партии - лявоцентристките социалдемократи (SPD), природозащитниците от Зелените и фокусираните към бизнеса Свободни демократи (FDP) - трябваше да се срещнат за привършване на договарянията в сряда. Партиите насочиха предложения към пресата за конференция следобяд, на която партийните водачи ще " показват съдружното съглашение, контрактувано през предходните седмици ", както се показаха в поканата си Зелените.

Каквато и да е договорката, тя би трябвало да бъде гласувана от партийни конференции - в тази ситуация на SPD и FDP, и от членове на партията - в тази ситуация със Зелените.

Ако бъде утвърден от членовете на партиите през идните седмици, тройният съюз ще размени сегашната огромна коалиция на социалдемократи и християндемократи.

Източниците оповестиха, че партиите биха желали да видят като канцлер претендента на СДП Олаф Шолц, който би трябвало да бъде определен на поста от Бундестага през втората седмица на декември, с цел да може новото държавно управление да стартира работата си. Това също би означавало, че напускащият канцлер Ангела Меркел няма да надмине върха за дни на поста, заеман от Хелмут Кол, за което остава по-малко от месец.

Канцлерката Ангела Меркел, която не се кандидатира за пети мандат, евентуално ще бъде наследена на поста от настоящия си финансов министър, социалдемократа Олаф Шолц.

" Нова динамичност " на политиката в региона на климата

Източници от Зелените обявиха, че са удовлетворени, че съдружната договорка по осъществяването на настояванията на партията на природозащитниците всички политики - от превоза и строителството до селското стопанство - да вземат поради опазването на международния климат.

Според тях се задейства " нова динамичност ", която да помогне на Германия да се придържа към задачата за поддържане на световното стопляне под 1,5 градуса по Целзий от прединдустриалните равнища.

Преговарящите от Зелените обявиха, че политиката на Германия в региона на климата при плануваното съдружно държавно управление ще включва ограничения за всеобщо увеличение на потреблението на възобновими енергийни източници като вятърна и слънчева сила. Това ще разреши на страната да се откаже от въглищата като енергиен източник до 2030 година, осем години по-рано от плануваното при последното държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР