Германските социалдемократи стават вече негодни да се гласува за тях,

...
Германските социалдемократи стават вече негодни да се гласува за тях,
Коментари Харесай

Остри критики след призив на млад социалист за колективизация на БМВ

Германските социалдемократи стават към този момент негодни да се гласоподава за тях, откакто водачът на младежката им организация прикани компании като БМВ да бъдат колективизирани, предизвести ръководителят на съвета на работническите препоръки в компанията.

Изказването на 29-годишния Кевин Кюнет провокира през седмицата стихия от митинги и рецензии. Лидерът на JUSOS заявие, че " без колективизация превъзмогването на капитализма е немислимо " и даде образец с това, че баварският произвдител на коли би трябвало стане благосъстоятелност на колектива си. В същото време има и мнения, че въпреки думите му да са крайни, те припомнят, че обществената страна в Германия не работи и има нещо сбъркано в стопанската система.

Вълната от рецензии доближи кулминационната точка си в събота в обявата в сп. " Вертшафтсвохе " на изявление с Манфред Шох. В него ръководителят на генералния съвет на служащите в БМВ споделя, че " за служащите в немските компании тази ГСДП към този момент не заслужава да се гласоподава за нея ".

" Ройтерс " напомня, че в страната работническите препоръки обичайно са измежду най-големите поддръжници на ръководещите социалдемократи. Сега те изпращат сигнал, че партията продължава да се отчуждава от тях. Съветите се избират от чиновници, постоянно имат представител в борда на компанията и се занимават с въпроси на ръководството като изискванията на труд.

Но думите на младия социалист разсъниха у някои германци спомените за Германска демократична република, добавя организацията.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР