Германските служби за сигурност се опасяват, че Северен поток 1

...
Германските служби за сигурност се опасяват, че Северен поток 1
Коментари Харесай

Германия: Северен поток 1 може да остане неизползваем завинаги

Германските служби за сигурност се притесняват, че " Северен поток 1 " може да остане негоден вечно, след като бяха открити огромни течове както от него, по този начин и от " Северен поток 2 " в Балтийско море, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на немския ежедневник " Тагесшпигел ".

Причината е, че в случай че течовете в двете тръби на " Северен поток 1 " не бъдат отстранени бързо, големи количества солена морска вода ще обхванат в тръбопроводите и ще причинят разяждане.

Европейският съюз към този момент обеща  " постоянен и единен отговор " на " саботажа ".

Според блока пробойните в двата подводни газопровода сред Русия и Германия " не са съвпадане "  и има признаци, че са били " тенденциозен акт ".

Всяко съзнателно спиране на европейската енергийна инфраструктура е извънредно недопустимо и ще бъде посрещнато със мощен и обединен отговор, предизвести по-рано през днешния ден висшият представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел.

Той призова течовете от " Северен поток " 1 и 2 да бъдат разследвани.

По-рано през днешния ден и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приписа течовете от газопроводите " Северен поток "  на актове на бойкот.

Такава версия позволи и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предизвести за " най-силния вероятен отговор ", в случай че дейната европейска енергийна инфраструктура бъде атакувана.

От своя страна, Москва съобщи, че версията за саботаж не може да бъде изключена докато не бъде проведено допълнително следствие.

Кремъл обаче дефинира като  " глупави " и " предвидими " изказванията, че Русия по някакъв метод стои зад възможна офанзива против газопроводите " Северен поток ".

Операторът на газопровода - Nord Stream AG, заяви през вчерашния ден, че три от четирите офшорни линии на " Северен поток " са претърпели " невиждани " вреди за един ден. Никой от тръбопроводите на " Северен поток " не е доставял газ досега на случая.

Газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток " 2 се оказаха в центъра на геополитическото напрежение през последните месеци, след като Русия спря доставките на синьо гориво за Европа като хипотетично възмездие против западните наказания след нахлуването ѝ в Украйна.

Въпреки че тръбопроводите, ръководени от консорциум, притежаван от съветския газов колос " Газпром ", сега не са в употреба, и двата към момента са цялостни с газ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР