Германските прокурори повдигнаха обвинения срещу общо 27 души за подкрепа

...
Германските прокурори повдигнаха обвинения срещу общо 27 души за подкрепа
Коментари Харесай

Германия съди 27 крайни националисти за опит за преврат

Германските прокурори повдигнаха обвинявания против общо 27 души за поддръжка на терористична организация и подготовка на акт на държавна измяна малко повече от година, откакто по съмнение в скрит план за принудителен прелом, предава Ройтерс.

Групировката " Райхсбюргер " (Граждани на Райха), която не признава легитимността на модерна Германия, е желала да сътвори нова страна, водена от аристократа Хайнрих XIII Принц Ройс , споделиха федералните прокурори във вторник.

Асоциацията възнамерявала да изпрати въоръжена група, която да си пробие път в Народното събрание в Берлин, да арестува депутати и да смъкна системата , споделиха прокурорите. За тази цел групировката е набрала боен личен състав, придобила е съоръжение и даже е подхванала образование по пукотевица, прибавиха те.

" Членовете са били наясно, че плануваното завладяване на властта ще включва убийството на хора ", споделиха прокурорите в изказване, очертаващо обвиняванията, повдигнати в понеделник.

Групировката е имала за цел да построи въоръжени сили в цялата страна и да даде сигнал за " Ден X ", когато ще се подхващат дейности. Освен това са били формирани описи с " врагове ".

С финансови запаси от към половин милион евро, те също са имали " голям боеприпас от оръжия ", споделиха прокурорите. Това включва 380 огнестрелни оръжия, съвсем 350 оръжия, които биха могли да бъдат употребявани за намушкване на хора и съвсем 500 други оръжия плюс минимум 148 000 броя муниции.

Членовете също са придобили съоръжение като каски, бронежилетки, очила за нощно виждане и белезници, споделиха прокурорите.

" Членовете на организацията бяха обединени от дълбокото отменяне на държавните институции и свободния либерален ред ", споделиха федералните прокурори в изказването.

Прокурорите обявиха, че членовете следват комбинация от тайни легенди, в това число разкази от идеологията на QAnon.

Те бяха твърдо уверени, че сега Германия се ръководи от членове на по този начин наречената " дълбока страна ".

В сходство с немските правила за дискретност, прокурорите не дават цялостните имена на обвинените.

Случаите ще бъдат изпратени до съдилищата във Франкфурт, Мюнхен и Щутгарт, които ще решат дали процесите против лицата би трябвало да продължат.
 Полицай е прострелян при обиски в Германия
Полицай е прострелян при обиски в Германия

Няма заплаха за живота му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР