Германските партии започват анализ на знаковите избори в южната германска

...
Германските партии започват анализ на знаковите избори в южната германска
Коментари Харесай

Несигурност за управляващите в Германия

Германските партии стартират разбор на знаковите избори в южната немска провинция Бавария. Консервативният Християн-социален съюз и социалдемократите изгубиха забележителен брой от гласовете на гласоподавателите. Двете партии вземат участие в ръководещата Федерална република необятна коалиция. Така районният избор през вчерашния ден се трансформира в предизвикателство за държавното управление в Берлин. Персонални последици на този стадий не се чакат.

 © Българска телеграфна агенция
В Бавария, провинцията, в която безработицата е съвсем равна на нула, в която стопанската система бележи незабравим напредък, а престъпността е овладяна, ръководещата с безусловно болшинство партия - Християн-социален съюз не получи нов късмет от гласоподавателите. Вотът дефинира нуждата от съдружен сътрудник, с цел да се сформира държавно управление.

Премиерът на Бавария вижда повода за загубата в държавното управление в Берлин, където вътрешен министър е Хорст Зеехофер, водачът на Християн-социалния съюз.
Маркус Зьодер, министър председател на Бавария: Днес не е лек ден за Християн-социалния съюз. не постигнахме добър резултат, ненапълно постигнахме мъчителен резултат. Приемаме го със примирение, само че ще би трябвало да се поучим от резултата.
Другият губещ на изборите са социал-демократите, които осъществиха най-слабия си резултат въобще. От обичайно втора политическа мощ в Бавария те се смалиха до пета и се подредиха даже след дяснопопулистката " Алтернатива за Германия ". Лидерът на младежката организация на социал-демократическата партия прикани управлението вместо да залага на клишета да вразуми съдружните сътрудници в Берлин или да напусне държавното управление.
Андреа Налес, водач на Социал-демократическата партия: Резултатите от неприятното показване би трябвало да бъдат оценени деликатно. Ние не успяхме да убедим гласоподавателите и това е неприятно. Разбира се, една от аргументите за неприятните резултати е неприятното показване на обединението тук в Бавария.
" Анализиране " се трансформира в най-използваното политическо факсимиле след разтърсващите избори в Бавария. За това има време от единствено две седмици. Тогава има избори в друга немска провинция - Хесен. След това анализите към този момент ще са ненужни, тъй като гласоподавателите ще упорстват за последици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР