Германските клубове от Първа и Втора Бундеслига гласуваха в подкрепа

...
Германските клубове от Първа и Втора Бундеслига гласуваха в подкрепа
Коментари Харесай

Клубовете в Германия взеха важно решение

Германските клубове от Първа и Втора Бундеслига гласоподаваха в поддръжка на това да разрешат на финансов вложител да вземе дял от маркетинговите права на Бундеслигата, оповестява организация Ройтерс.

Решението идва, защото футболните лиги в Европа от ден на ден търсят външно финансиране посредством съглашения за лъчение, с цел да усилят приходите и въздействието си на интернационалния пазар.

Очаква се Германската футболна лига да продаде не повече от 8% от телевизионните, рекламни и цифрови права за идващите 20 години. Очакваните доходи са сред 900 милиона и 1 милиард евро.

Според Ройтерс, измежду евентуалните вложители са фирмите Advent, Blackstone, Bridgepoint, CVC и EQT. В Лигата са на мнение, че дават най-хубав късмет на професионалния футбол в страната да развие медийния си артикул и да усили въздействието си в чужбина.

За да стартират договаряния, беше нужна поддръжката на две трети от клубовете в Бундеслигата. От общо 36 тима 24 са дали своят вот " за ", споделиха двама източника на " Ройтерс ". Германското списание " Kicker " първо заяви за резултата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР