Германските фирми и обществени институции трябва да отопляват офисите си

...
Германските фирми и обществени институции трябва да отопляват офисите си
Коментари Харесай

Германският икономически министър: Фирмите да не отопляват офисите си до повече от 19 градуса

Германските компании и публични институции би трябвало да отопляват офисите си до не повече от 19 градуса по Целзий тази зима, с цел да оказват помощ за понижаване на потреблението на природен газ в страната, сподели министърът на стопанската система Роберт Хабек, представен от Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германия, най-голямата стопанска система в Европейския съюз, се пробва да се откаже бързо от потреблението на съветски природен газ

в отговор на нашествието на Русия в Украйна. Въпреки това Германия употребява повече импортиран от Русия газ, в сравнение с доста други страни от Европейски Съюз.

Русия към този момент прекъсна износа на газ за няколко страни от Европейски Съюз и мнозина се притесняват ,

че Москва ще употребява износа на газ като политическо оръжие, с цел да понижи наложените на Русия наказания, или даже ще спре напълно износа за Европа през зимата, когато търсенето е най-високо.

Министърът на стопанската система Робърт Хабек съобщи, че до момента в който 27-те страни от Европейски Съюз са дали обещание да понижат потреблението си на газ с 15% от август

спрямо миналата междинна стойност за интервал от пет години, Германия би трябвало да понижи потреблението си с 20%.

Той предлага и възбрана на отоплението на некомерсиални частни басейни, изключване на отоплението в общи елементи на публични здания, като фоайетата, както и изключване на осветлението на билбордове сред 22:00 и 6 часа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР