Германските федерални прокурори са започнали разследване по подозрение за саботаж,

...
Германските федерални прокурори са започнали разследване по подозрение за саботаж,
Коментари Харесай

Германия разследва предполагаем саботаж на газопровод

Германските федерални прокурори са почнали следствие по съмнение за бойкот, откакто в строящ се газопровод за полутечен природен газ в северната част на Германия са открити дребни дупки, заяви „ Политико “.

Прокурорите са поели " следствието на първичното съмнение за противоконституционен бойкот ", съобщи представител на Федералната основна прокуратура.

Според известия в медиите минимум три десетмилиметрови дупки са били пробити на разнообразни места по 55-километровия газопровод. Gasunie, компанията, която построява газопровода, за първи път е съобщила на полицията за дупките, които се дължат на " външна интервенция " през ноември.

" Всички недостатъци са разпознати и множеството от тях към този момент са отстранени ", заяви Gasunie. Очаква се тръбопроводът за полутечен природен газ да бъде пуснат в употреба през февруари, няколко седмици след плануваното начало.

" Очакваме всичко да бъде предпазено от течове, тъй като би трябвало да пуснем тръбите в употреба ", съобщи Филип декор Бергман-Корн, представител на Gasunie. " Това е значим план за енергийното доставяне на Германия. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР