Германските диетолози са убедени, че човек има нужда от закуска,

...
Германските диетолози са убедени, че човек има нужда от закуска,
Коментари Харесай

Диетолози посочиха забранените за закуска храни и напитки

Германските диетолози са уверени, че човек има потребност от закуска, с цел да е здрав. Не всички храни обаче, са потребни за първото ни хранене. Затова експертите са съставили лист с това, което не би трябвало да се пие и яде на гладно и по-специално, заран, след ставане от сън.

• Вода

Навикът да се пие вода заран се смята за потребен, само че съгласно експертите той даже може да докара до рак. Това се изяснява с температурата на водата. Студената вода на гладно не се предлага на хора със болести на стомаха или сърдечносъдовата система.

Водата с температура над 65 градуса, в случай че се пие постоянно, поврежда лигавиците, а честите изгаряния предизвикат появяването на анормални кафези, които в последна сметка, могат да станат злокачествени.

• Кафе

Според учените, кафето подтиква нарасналото произвеждане на киселина в стомаха, а също по този начин нервира лигавицата му, което предизвиква гадене и киселини. При хора със синдром на раздразнените вътрешности кафето може да утежни признаците му – коремни конвулсии, отичане, храносмилателни разстройства и газове.

• Месо и самун

Тялото ни изразходва доста сила за смилането на месото, както и за всевъзможни скотски протеини. Хлебните и брашнените произведения също не се предлагат да се ядат на гладно. Диетолозите назовават тези храни „ директният път към затлъстяването “. Също по този начин, те може да причинят скокове в равнищата на кръвната захар и инсулина.

• Сок

Не се предлага да се пият сокове на гладно, защото те не съдържат фибри – това може да удари мощно панкреаса. Освен това, гладуващото тяло възприема тази напитка като храна и стартира да създава доста количество инсулин.

• Плодове и зеленчуци

Киселите плодове и някои зеленчуци съдържат доста киселини, които могат да се окажат нездравословни за консумация заран. Ако се ядат на гладно, могат да причинят киселини и да доведат до алергии, язви или гастрит.

• Ферментиралите млечни артикули

Тези артикули не се дефинират като доста нездравословни, само че се показват като безполезни.

Сутрин след сън човешкият корем има висока централизация на солна киселина и киселата среда убива всички потребни лактобифидобактерии, съдържащи се във ферментиралите млечни артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР