Германските депутати одобриха законова поправка, с която се въвежда задължителна

...
Германските депутати одобриха законова поправка, с която се въвежда задължителна
Коментари Харесай

Бундестагът одобри задължителна ваксинация за някои сектори

Германските депутати утвърдиха законова корекция, с която се вкарва наложителна имунизация за някои професионални групи, заяви Дойче веле. Предложението беше подкрепено партиите в ръководещата коалиция - социалдемократите, " зелените " и либералите, както и от опозиционния закостенял блок ХДС/ХСС.

Поправката в закона да епидемиологичната отбрана беше гласувана на изключително съвещание на Бундестага.
 Германия готви наложителна Коронавирус имунизация
Германия готви наложителна Коронавирус имунизация

Първо за някои браншове

Одобреният законопроект планува наложителна имунизация за работещите в лечебните заведения и в домовете за възрастни . Освен това се уголемяват пълномощията на локалните управляващи да вкарват ограничения за битка с ковид - те ще могат да затварят клубове, нощни заведения и ресторантни, както и да анулират спортни и развлекателни събития.

За да се форсира ваксинирането на популацията, ваксини към този момент ще се слагат и в аптеките, в стоматологичните и във ветеринарните кабинети.

За да се стабилизира пазарът на труда, се продължава действието на мярката за съкратена работна седмица - тя ще е в действие до края на март 2022 година

По време на дебатите в Бундестага здравният министър Карл Лаутербах акцентира, че главната цел е да бъде предпазено популацията по време на COVID-кризата. По думите му, в този момент е належащо да се преодолее вълната на заразявания с Делта разновидността на ковид и да се предотврати възможна последваща вълна от навлизането на новата разновидност - Омикрон. Лаутербах не изключи налагането на нови ограничения.

Здравният министър се изрече в поддръжка на наложителната имунизация на медиците и чиновниците в домовете за възрастни, която би трябвало да стартира през март 2022 година

Против наложителната имунизация се разгласи водачът на групата на популистката " Алтернатива за Германия " (АдГ) в Бундестага - Тино Хрупала, който съобщи, че би трябвало персонално да реши дали да се имунизира.

От своя страна здравният специалист от ХДС/ХСС Ервин Рюдел прикани да се вкара наложителна имунизация и за работещите в учебните заведения и детските градини.

За да влязат утвърдените законови промени в действие, те би трябвало да бъдат подписани от федералния президент Франк-Валтер Щайнмайер.
 Германия записва максимален брой умряли от COVID-19 от февруари
Германия записва максимален брой умряли от COVID-19 от февруари

527 души са умряли за денонощие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР