Германски учени установиха, че някои черти, свързани с въздействието на

...
Германски учени установиха, че някои черти, свързани с въздействието на
Коментари Харесай

Неандерталците са ни дали безсънието, безпокойството и склонността към тютюнопушене

Германски учени откриха, че някои черти, свързани с въздействието на слънчевата светлина, сме наследили от неандерталските си прародители.

Учените от института за еволюционна антропология " Макс Планк " изследваха генома на 100 000 британци, наследили ДНК от неандерталците. Установили са, че те страдат повече от безспокойство и самотност, склонни са да стоят до по-късно вечер и да пушат. Изследването удостовери също, че дребното неандерталска ДНК у хората с неафриански генезис се отразява на цвета на кожата и косата, въпреки и не еднопосочно. Това демонстрира, че неандерталците също са били по-мургави и по-светли.

Около 2% от генома на актуалните хора е завещан от неандерталците. Резултатите демонстрират, че неандерталците към този момент са се били приспособили към вариращата, а от време на време и незадоволителна светлина в Европа, когато актуалният човек е дошъл там от Африка преди към 50 000 години.

Учените са стигнали до тези заключения, като са сравнили ДНК на 112 338 британци с генома на неандерталец, чийто фосил е открит в Сибир. по този начин те са съумели да свържат 15 физически черти с неандерталската ДНК, в това число за цвета на косата и кожата. Други са поведенчески, като хронотипа на индивида - дали е по-активен сутринта, или вечерта. Хората с неандерталска ДНК доста по-често са дейни вечер.

В настрана проучване учени от университета на Цюрих и института " Макс Планк " проучиха генома на неандерталка, чийто фосил е открит в Хърватия. Те откриха, че съществуването на неандерталска ДНК у актуалните хора е обвързвано с поява на хранителни разстройства, ревматоиден артрит, шизофрения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР