Германски учени установиха, че да живееш в близост до гора

...
Германски учени установиха, че да живееш в близост до гора
Коментари Харесай

Колко полезно за мозъка ни е да живеем в провинцията

Германски учени откриха, че да живееш наоколо до гора се отразява най-благоприятно на мозъка, защото директно въздейства върху положението на амигдалата. Това е центъра виновен за контролиране на страстите в отговор на неприятни гледки, чувства, миризми.

Амигдалата най-често се свързва с страсти като боязън и тревога , както и с възприятието на наслаждение в негативен смисъл, т. е. на експанзия.

Изобилието от дървета в покрайнината прави хората доста по-спокойни, като подтиква точно тази зона в мозъка, контролираща страстите.

Според авторката на проучването доктор Симоне Кун от Университетския медицински център Хамбург-Епендорф, околната среда въздейства на структурата и функционалностите на човешкия мозък, написа Daily Mail.

Нейният екип изследвал 341 пълнолетни жители на възраст сред 61 и 82 години. Получените данни били съпоставени с местностите, в които живеели участниците.

Гражданите, които обитавали за непрекъснато в по-голяма непосредственост до горски масиви, се оказали с най-хубави индикатори. Структурата на тяхната амигдала се оказала най-жизнена, което означавало, че те по-добре се оправят със напрежението.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР