Германски учени са открили, че коронавирусът може да се разпространи

...
Германски учени са открили, че коронавирусът може да се разпространи
Коментари Харесай

Коронавирусът се разпространява на разстояние до осем метра

Германски учени са разкрили, че коронавирусът може да се популяризира на разстояние от осем метра. Това е посочено в известие за печата на Хелмхолцовия център за проучване на инфекциозни заболявания (HZI), представено от TACC
Съвместно изследване с присъединяване на учени от HZI, Университетската болница в Хамбург-Епендорф (UKE) и Института по пробна вирусология в Лайбниц (HPI) разгледаха епидемията от новия ковид през май 2020 година в най-големия месопреработвателен комплекс в Германия.
Както е посочено в известие за пресата, в месопреработвателното дружество коронавирусът се предава от един чиновник на няколко души в радиус над 8 м. Разпространението на коронавирусна зараза се реализира основно в отдела за добитък, където въздухът циркулира и и се охлажда до 10 градуса по Целзий.
"Нашите резултати демонстрират, че изискванията на труд, които включват ниски температури, неприятно подаване на пресен въздух и непрекъснато изпомпване на въздух през вътрешния климатик, както и тежката физическа работа, са съдействали за предаването на ковид на дълги дистанции ", сподели проф. Адам Грундхоф, началник на изследователския екип на HPI. Тези фактори нормално играят решаваща роля при огнища на коронавирусна болест в месо- или рибопреработвателни предприятия, сподели той. „ При тези условия дистанцията от 1.5 до 3 м явно не е задоволително, с цел да се предотврати заразяване “, споделя професорът.
„ Нашето изследване демонстрира по какъв начин вирусът се предава на работното място, където се срещат разнообразни фактори, които въздействат върху разпространяването на инфекцията на относително дълги дистанции “, споделя Мелани Бринкман, началник на изследователската група HZI. „ Сега поражда значим въпрос: при какви условия е допустимо предаването на вируса на огромни дистанции в други области на живота? "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР