Германски учени обявиха, че са открили причината за тромбозите, които

...
Германски учени обявиха, че са открили причината за тромбозите, които
Коментари Харесай

Учени смятат, че тромбите след ваксинация са в резултат на имунния отговор

Германски учени оповестиха, че са разкрили повода за тромбозите, които се свързват с имунизацията с AstraZeneca и че това може да бъде предотвратено с медикаменти.

Изследователи от университета в Грайфсвалд са открили, че при някои пациенти препаратът провокира прекомерно мощен имунен отговор, който кара тялото им да създава тромбоцити.

Учените са изследвали кръвта на шестима пациенти с тромбоза. При всички имунизацията е задействала тромбоцитите в кръвта. Това нормално се случва при рани - тогава се задействат тромбоцитите и провокират съсирване на кръвта и затваряне на раната.

При някои хора имунизацията провокира активиране на механизъм, който води до формиране на съсиреци в мозъка. Тъй като този механизъм е бил ясно разпознат от откривателите, е било допустимо и незабавно да се откри точното лекуване за такива положения.

Лекарства има и те са 100% ефикасни в предотвратяването на тромби. Не могат да бъдат предписвани профилактично, а единствено при настъпване на затруднения, споделят учените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР