Германски салон за сладолед разшири менюто си, изкушавайки клиентите си

...
Германски салон за сладолед разшири менюто си, изкушавайки клиентите си
Коментари Харесай

Извън типичните предпочитания, направиха сладолед с вкус на щурец

Германски салон за сладолед разшири менюто си, изкушавайки клиентите си с фунийки от замръзналия десерт с усет на щурец, съпроводен от топинг от сушени кафяви щурци. Необичайният сладолед се предлага в магазина на Томас Миколино в неголемия немски град Ротенбург ам Некар, Южна Германия, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Миколино има навика да основава аромати, които са отвън типичните желания на германците към сладоледите. В предишното е предложил сладоледи с усет на наденица с черен дроб, синьо сирене Горгонзола, както и подобен, затрупан със злато - за 4 евро на топка.

" Аз съм доста любопитен човек и желая да опитам всичко ", споделя Миколино, след което добавя: " Ял съм доста неща, в това число доста странни неща и щурците бяха нещо, което към момента желаех да опитам, също под формата на сладолед ".

Това, че той към този момент може да създава сладоледи с мирис на щурец, се дължи на новите разпореждания на Европейския съюз, които разрешават потреблението на насекомите в разнообразни храни.

Съгласно регулацията щурците могат да бъдат замразени, изсушени или употребявани стрити на прахуляк. Брюксел към този момент разреши потреблението на мигриращите скакалци и ларвите на брашнения бръмбар да бъдат употребявани като добавки към храни.

Сладоледът е изработен от брашно от щурци, крем, дестилат от ванилия, мед, а от горната страна му слага сушени цели щурци. Той е " изненадващо апетитен ", твърди Миколино.

Имам клиенти, които идват тук всеки ден и си купуват от него, прибавя той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР