Германски съдилища потвърдиха забраните за демонстрациите на движението Кверденкен (Нестандартно

...
Германски съдилища потвърдиха забраните за демонстрациите на движението Кверденкен (Нестандартно
Коментари Харесай

Съд забрани протести срещу COVID мерките в 2 германски града

Германски съдилища потвърдиха възбраните за демонстрациите на придвижването " Кверденкен " ( " Нестандартно мислене " ), планувани за през днешния ден в Дрезден и Щутгарт, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Движението, което сплотява хора, отричащи съществуването на COVID-19, десни деятели и пропагандатори срещу имунизацията, по-рано постоянно е провело митинги макар рестриктивните мерки на управляващите, наложени в опит да се спре разпространяването на ковид.
Говорител на Върховния административен съд на провинция Саксония, чиято столица е Дрезден, изясни нощес, че съгласно магистратите плануваните демонстрации съставляват недопустим риск за участниците и минувачите. Градските управляващи също така чакат, че по-леки ограничения като ограничение на броя на участниците няма да бъдат ефикасни, защото преди уредниците не са се съобразявали с хигиеничните условия.
Решението не предстои на обжалване, неразрешени остават и всички планувани различни събития. Дрезден забрани и проява на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) с към 500 регистрирани участници.
Същевременно конституционният съд на Германия удостовери възбраната на сходно събитие, планувано в югозападния град Щутгарт. Въпреки възбраните полицията в Дрезден и Щутгарт се готви за огромни интервенции. По Великден към 15 000 души се включиха в проява, проведена от " Кверденкен ", без да съблюдават отдалеченост или да носят маски. Премиерът на Саксония Михаел Кречмер през днешния ден остро разкритикува придвижването и АзГ за разпространение на " идиотски теории на конспирацията " за пандемията и за възпрепятстване на държавните старания за ограничение разпространяването на патогена. В столицата Берлин пък през днешния ден се чака митинг на водачи на кемпери против рестриктивните мерки за къмпингуване в страната.
Очаква се акцията да събере към 700 кемпера и каравани, които възнамеряват да преминат в колона от Олимпийския стадион до Райхстага (сградата на немския парламент). Собствениците им упорстват да бъдат отворени къмпингите и паркингите за каравани, които сега са затворени поради пандемията. Дивото къмпингуване не е позволено в Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР